Wandelen in Costa Rica

14 - daagse wandelreis met twee trekkings

Het beste op wandelgebied in Costa Rica

14 - daagse wandelreis met twee trekkings

Duurzam Toerisme

Submenu

Gerelateerde Links

 

Als je van een stevige wandeling houdt en het je wat lijkt om twee trekkings door totaal verschillende natuurgebieden te maken in Costa Rica dan is dit een prachtige reis voor je.

 

Deze reis brengt je dwars door de meest schitterende natuurgebieden, veraf van de bewoonde wereld en brengt je in contact met de plaatselijke bevolking. Je wandelt met een lokale engelssprekende gids van de hooggelegen nevelwouden van Santa María de Dota naar de Centraal - Pacifische laaglanden bij Quepos. Onderweg slaap je in eenvoudige cabinas van de lokale bevolking. Je komt een dagje bij aan de stranden van Manuel Antonio voor je naar Puerto Jimenez vertrekt op het schiereiland van Osa, het startpunt van een drie daagse trekking door de afgelegen en nog maagdelijke oerwouden van het Corcovado Nationale Park. Je slaapt 2 nachten bij de Rangers van het park om vervolgens weer terug te wandelen naar Carate waar vandaan vervoer is geregeld naar Puerto Jimenez. Met een huur auto rij je vervolgens weer terug naar San José (maar U kunt natuurlijk ook met de auto een rondreis maken door Costa Rica)

 

REISBESCHRIJVING

 

San José (1n) - Santa María de Dota (1n) - trekking van drie dagen (2n) - Quepos (3n) - Puerto Jimenez (1n) - Ranger Station National Park Corcovado (2n) - Puerto Jimenez (2n) - San José (1n)

 

DAG 1

 

Onze chauffeur staat je op te wachten bij het internationale vliegveld in Costa Rica en brengt je in en half uur naar je hotel in San José.

Overnachting: Hotel Le Bergerac

 

DAG 2

 

In de ochtend komen we bij je langs in het hotel voor een uitgebreide Meet & Greet. Je krijgt informatie over de rondreis. In de middag vertrek je met de lokale bus naar Santa María de Dota, waar je dineert en overnacht bij de Stichting Nubotropica (een organisatie die onderzoek doet naar het nevelwoud)

 

DAG 3

 

Vroege start  (5h30am ontbijt) van de dag. Een jeeptaxi brengt je naar het startpunt van de wandeling hoog in de bergen van de Dota streek. Wandeling van 16 kilometer met een gemiddelde moeilijkheidsgraad naar het kampement Betania. Onderweg lunch. Diner in Betania. Overnachting in cabinas met gedeelde faciliteiten.

 

DAG 4

 

Vroeg weer uit de veren voor het ontbijt en een wandeling van ongeveer 6 uur (gemiddelde moeilijkheidsgraad). De wandeling voert door ruraal gebied over paden die gebruikt worden voor het overbrengen van vee. Lunch bij Doña Lucrecia. Van hier is het al mogelijk in de verte de contouren van de Pacifische Oceaan te onderscheiden. Na aankomst in Rancho Tinamú is het tijd voor een verfrissend bad onder de plaatselijke waterval. Diner en overnachting in eenvoudig logement met gedeelde faciliteiten.

 

DAG 5

 

Derde trekkingdag. Je maakt wederom een wandeling van ongeveer 6 uur.  Je eindigt in het plaatsje Londres. Vanaf hier is vervoer per taxi geregeld naar Quepos / Manuel Antonio. De lunch is inclusief, het diner op eigen gelegenheid.

 

Overnachting : Cabinas Espadillas.

 

DAG 6

 

Rustdag.  Lekker zwemmen in de Pacifische Oceaan, of, een bezoek aan het Nationale Park Manuel Antonio. Ontbijt inbegrepen, lunch en diner vrij.

 

Overnachting : Cabinas Espadillas.

 

DAG 7.

 

Nog een rustdag in Manuel Antonio tussen de twee trekkings door.

 

Overnachting : Cabinas Espadillas.

 

DAG 8

 

Vandaag heb je een huurauto tot je beschikking en rijd je naar Puerto Jimenez op het schiereiland van Osa.

 

Overnachting:  Cabinas Tropicales in Puerto Jimenez

 

DAG 9

 

In alle vroegte komt jullie gids jullie ophalen. Eerst is er vervoer per 4x4 (en in het regenseizoen) per paard naar de entrée van het Nationale Park Corcovado sector Los Patos (dit is de Noordelijke ingang van het park.)

 

Hiervandaan begin de hike naar het rangerstation  Sirena waar je overnacht. Alle maaltijden tijdens de trekking zijn inclusief.

 

De komende dagen wandel je door het uitbundige en ongerepte regenwoud van het Nationale Park Corcovado. Er gaat een engelstalige gids mee. De eerste dag maak je een wandeling van ongeveer 5 uur.

 

DAG 10

 

Vanuit het RangerStation maak je wandelingen over verschillende paden die starten vanuit het Ranger Station.

 

DAG 11

 

Je wandelt vandaag over een pad die langs de Pacifische Oceaan gaat naar de westelijke toegang tot het park (Carate). Hier staat een 4x4 te wachten die je in een schitterende tocht terug brengt naar de Cabina in Puerto Jimenez.

 

Overnachting: Cabinas Tropicales in Puerto Jimenez

 

DAG 12

 

Rustdag in Puerto Jimenez. Mogelijkheid om te kayaken, dofijnen te spotten, etc.

 

DAG 13

 

Vandaag word je huurauto weer opgeleverd. Je rijdt vandaag helemaal terug naar San José (ongeveer 7 uur rijden)

 

Overnachting: Hotel Le Bergerac in San José

 

DAG 14

 

Onze chauffeur haalt je op en brengt je in ongeveer een half uur naar het internationale vliegveld. Einde van je wandelrondreis in Costa Rica!

Ben je geïinteresseerd en wil je meer informatie? Schrijf ons via info@costaricavirtualguide.com

Twitter

Vind ik leuk

Adverteren