Individuele rondreizen door Costa Rica

15 daagse selfdrive door Costa Rica

Langs de natuurlijke hoogtepunten van Costa Rica

Duurzam Toerisme

Submenu

Gerelateerde Links

COSTA RICA 13 NACHTEN 15 DAGEN, INDIVIDUELE RONDREIS

$1050 pp obv tweepersoonskamer

REISBESCHRIJVING

San José (2 n) - Tortuguero (2n) - La Fortuna (2n) - Tenorio (2n) - Monteverde (2n) - Samara (3n) - San José (1n)

 

 

Dag 1

 

Op het vliegveld bij San José wacht onze chauffeur je op en hij brengt je in een half uurtje naar je aangename hotel in de rustige buurt Los Yoses.

 

Hotel Le Bergerac STD kamer (of gelijkwaardig)

 

Dag 2

 

Na het ontbijt word je opgehaald en naar de kantoren van onze agent gebracht voor een Meet & Greet. Je krijgt uitgebreide uitleg over de rondreis en insiders tips en adviezen om je een onvergetelijke tijd te bezorgen in Costa Rica. Daarna heb je tijd om in alle rust de boeiende hoofdstad te verkennen met zijn overdekte markt, metalen school, goudmuseum en wandelboulevards.

Hotel Le Bergerac STD kamer (of gelijkwaardig)

 

Dag 3

 

In alle vroegte staat het busje van je hotel klaar om je mee te nemen naar Tortuguero. Na het ontbijt dat onderweg geserveerd wordt rij je langs bananenplantages naar een klein haventje. Daarna volgt een 1,5 uur durende boottocht naar het hotel in Tortuguero. Hier zul je deel uitmaken van een kleine internationale groep onder leiding van een lokale gids. Na de lunch bezoek je het dorp met zijn typisch Caribische sfeer. Alle maaltijden en de onder dag 4 beschreven excursies in Tortuguero zijn inbegrepen.

Verblijf: Mawamba Lodge of gelijkwaardig

 

Dag 4

 

Na het ontbijt bezoek je in een schitterende tropische ambiance verschillende atracties rond het hotel: een  vlindertuin, een kikkertuin (hier zul je zult ongetwijfeld de beroemde groene kikker met de rode ogen te zien krijgen) en je maakt een wandeling door de jungle. In de middag is er een uitgebreide boottocht door de beroemde kanalen van het Nationale Park, één van de beste gebieden in Costa Rica om wildlife te spotten waaronder drie soorten apen, kaaimans en toekans.

Tussen 1 juli en 31 oktober is het nestelseizoen van de reuzenschildpadden. Je kunt dan (facultatief) getuige zijn van dit spectaculaire natuurverschijnsel.

 

Verblijf: Mawamba Lodge of gelijkwaardig

 

Dag 5

 

Per boot verlaat je Tortuguero weer en na de lunch (inbegrepen) wordt je huurauto opgeleverd. Vervolgens rij door de Noordelijke Laaglanden naar  je hotel in la Fortuna. Dit stadje is vooral bekend vanwege de nabij gelegen vulkaan Arenal, tot voor kort de meest actieve in Midden Amerika.

 

Verblijf: Hotel Lomas del Volcan of gelijkwaardig

 

Dag 6

Vandaag heb je uitgebreid de tijd om de omgeving van La Fortuna te verkennen. Op één dag kun je verschillende activiteiten ondernemen. Uiteraard is het Nationale Park een goede optie, waar je op de flanken van de vulkaan over oude lavastromen kunt lopen en kunt genieten van mooie vergezichten. Niet ver daar vandaag kun je een wandeling maken over enorme hangbruggen die een groots inzicht geven in het regenwoud op grote hoogte. Er zijn verschillende natuurlijke hotsprings waar je de dag lekker relaxend in het warme water kunt afsluiten.

 

Verblijf: Hotel Lomas del Volcan of gelijkwaardig

 

Dag 7

 

In ongeveer 2,5 uur rij je richting de vulkaan Tenorio. Het Nationale Park is nog vrij onbekend maar dat is onterecht: de wandeling die je er kan maken is spectaculair. Je loopt langs de Celeste Rivier die dank zij een bijzondere chemische samenstelling een intens lichtblauwe kleur heeft. De rivier heeft daarnaast een imposante waterval. Heb je nog geen genoeg gekregen van de natuur in Tenorio dan kun je aan het einde van de middag wandelen op de uitgebreide paden van het hotel.

Verblijf: Tenorio Lodge of gelijkwaardig

 

Dag 8

 

Naar de volgende bestemming Monteverde is het ongeveer 3 uur rijden. Monteverde is vooral bekend om haar nevelwouden. Maar het herbergt ook enkele spectaculaire canopy tours. Vandaag kun je in de vroege avond een nachtwandeling maken en een indruk krijgen van het nachtleven in het nevelwoud.

Verblijf: Cabañas Valle Campana of gelijkwaardig

 

Dag 9

 

Vandaag heb je de mogelijkheid verschillende activiteiten te ondernemen. Een wandeling met een gids door het Monteverde reservaat is een zeer goed optie. Als je ook voor echte actie komt dan mag je de Canopytour hier niet missen. Je hebt ook de mogelijkheid om meer te leren over de koffieteelt in het gebied en paardrij liefhebbers komen hier ook absoluut aan hun trekken.

Verblijf: Cabañas Valle Campana of gelijkwaardig

Dag 10, 11, 12

 

Je sluit de vakantie af aan het heerlijke strand van Samara, een klein rustig vissersdorpje aan de Pacifische kust, maar toch groot genoeg om heerlijk vakantie te kunnen vieren: er zijn goede restaurants, barretjes op het strand en prima excursies als je aan strand alleen niet genoeg hebt: je kunt er surfen, dolfijnen spotten, kajakken, paardrijden en nog veel meer.

Verblijf: Hotel Giada of gelijkwaardig

Dag 13

 

Vandaag rij je terug naar San José waar je aan het einde van de dag bij je hotel je huurauto weer inlevert.

Verblijf:  Hotel Le Bergerac STD kamer (of gelijkwaardig)

Dag 14

 

Onze chauffeur haalt je op van het hotel en brengt je op tijd naar het vliegveld voor je vlucht naar Nederland.

 

Dag 15

 

Aankomst in Nederland.

Twitter

Vind ik leuk

Adverteren