Individuele rondreizen door Costa Rica

19 daagse selfdrive door Costa Rica

De klassieke rondreis met verblijf in Drake Bay

Duurzam Toerisme

Submenu

No documents found.

Gerelateerde Links

COSTA RICA 17 NACHTEN 19 DAGEN, INDIVIDUELE RONDREIS

 

va $1655 pp op basis van twee- persoonskamer

 

In het kort: San José (2n) - Tortuguero (2n) - Puerto Viejo Sarapiquí (1n) - La Fortuna (2n) - Rincón de la Vieja (2n) - Monteverde (2n) - Manuel Antonio (2n) - Drake Bay (3n) - San José (1n)

 

 

 

 

 

REISBESCHRIJVING

 

Dag 1

 

Op het vliegveld bij San José wacht onze chauffeur je op en hij brengt je in een half uurtje naar je hotel midden in het centrum van de stad gelegen.

 

Verblijf: hotel Balmoral (www.balmoral.cr) of gelijkwaardig

 

Dag 2

 

Na het ontbijt word je opgehaald en naar de kantoren van onze agent gebracht voor een Meet & Greet. Je krijgt uitgebreide uitleg over de rondreis en insiders tips en adviezen om je een onvergetelijke tijd te bezorgen in Costa Rica. Daarna heb je tijd om in alle rust de boeiende hoofdstad te verkennen met zijn overdekte markt, metalen school, goudmuseum en wandelboulevards.

Verblijf: Hotel Balmoral (www.balmoral.cr) of gelijkwaardig

 

Dag 3 San José - Tortuguero

 

In alle vroegte staat het busje van je hotel klaar om je mee te nemen naar Tortuguero. Na het ontbijt dat onderweg geserveerd wordt rij je langs bananenplantages naar een klein haventje. Daarna volgt een 1,5 uur durende boottocht naar het hotel in Tortuguero. Hier zul je deel uitmaken van een kleine internationale groep onder leiding van een lokale gids. Na de lunch bezoek je het dorp met zijn typisch Caribische sfeer. Alle maaltijden en de onder dag 4 beschreven excursies in Tortuguero zijn inbegrepen.

 

Verblijf: Mawamba Lodge (www.grupomawamba.com) of gelijkwaardig

 

Dag 4 Tortuguero

 

Na het ontbijt bezoek je in een schitterende tropische ambiance verschillende attracties rond het hotel: een  vlindertuin, een kikkertuin (hier zul je zult ongetwijfeld de beroemde groene kikker met de rode ogen te zien krijgen) en je maakt een wandeling door de jungle. In de middag is er een uitgebreide boottocht door de beroemde kanalen van het Nationale Park, één van de beste gebieden in Costa Rica om wildlife te spotten waaronder drie soorten apen, kaaimans en toekans.

Tussen 1 juli en 31 oktober is het nestelseizoen van de reuzenschildpadden. Je kunt dan getuige zijn van dit spectaculaire natuurverschijnsel.

 

Verblijf: Mawamba Lodge (www.grupomawamba.com) of gelijkwaardig

 

Dag 5 Tortuguero - Puerto Viejo de Sarapiquí

 

Per boot verlaat je Tortuguero weer en na de lunch (inbegrepen) wordt je huurauto opgeleverd. Vervolgens rij je in ongeveer een uur naar je volgende hotel bij Puerto Viejo de Sarapiquí. Je hebt de mogelijkheid om allerlei leuke en sportieve activiteiten te ondernemen: een bezoek aan het reservaat Tirimbina onder leiding van een bioloog is heel boeiend. De rivier de Sarapiquí is zeer geschikt voor beginnende rafters.

 

Verblijf:  Rainforest Lodge (www.sarapiquis.org) of gelijkwaardig

 

Dag 6 Sarapiquí - La Fortuna

 

De reistijd vandaag is heel kort (ongeveer 2 uur) dus in de ochtend heb je nog de mogelijkheid een activiteit in Sarapiquí te doen. La Fortuna staat bekend om haar beroemde attractie: de actieve vulkaan Arenal. Deze rijst als een enorme kolos op ten westen van het dorpje.

 

Verblijf: Villas Ecoarenal of gelijkwaardig

 

Dag 7  La Fortuna

 

Deze dag heb je uitgebreid de tijd om de omgeving van La Fortuna te verkennen. Op één dag kun je verschillende activiteiten ondernemen. Uiteraard is het Nationale Park een goede optie, waar je op de flanken van de vulkaan over oude lavastromen kunt lopen en kunt genieten van mooie vergezichten. Niet ver daar vandaag kun je een wandeling maken over enorme hangbruggen die een indrukwekkend inzicht geven in het regenwoud op grote hoogte. Er zijn verschillende natuurlijke hotsprings waar je de dag lekker relaxend in het warme water kunt afsluiten.

 

Verblijf: Villas Ecoarenal of gelijkwaardig

 

Dag 8 La Fortuna - Rincón de la Vieja

 

De provincie noordelijke provincie Guanacaste waar je deze dag naar toe rijdt is bijzonder vanwege het klimaat en de cultuur. In de maanden december tot april zijn de savannen zeer droog en kan het er erg heet worden. Misschien zie je gedurende je reis wel een echte sabanero, een costaricaanse cowboy, die zijn koeien opdrijft ondertussen enorme stofwolk opdrijvend.

 

Verblijf: Cañon de la Vieja Lodge of gelijkwaardig

 

 

Dag 9

 

Vandaag kun je het spectaculaire Nationale Park Rincón de le Vieja opzoeken. Er zijn verschillende wandelingen te maken, maar de bekendste is de lus die langs allerlei vulkanische verschijnselen gaat. Me een beetje geluk zie je nog verschillende apensoorten en toekans. Andere activiteiten die je kunt ondernemen zijn een bezoek aan de Spa om een bad in de vulkanische modder te nemen of paardrijden door de laagvlaktes.

 

Verblijf: Cañon de la Vieja Lodge of gelijkwaardig

 

Dag 10

 

Naar de volgende bestemming Monteverde is het ongeveer 3,5 uur rijden. Monteverde is vooral bekend om haar nevelwouden. Maar het herbergt ook enkele spectaculaire canopy tours. Vandaag kun je in de vroege avond een nachtwandeling maken en een indruk krijgen van het nachtleven in het nevelwoud.

 

Verblijf: Cabañas Valle Campana of gelijkwaardig

 

Dag 11

 

Vandaag heb je de mogelijkheid verschillende activiteiten te ondernemen. Een wandeling met een gids door het Monteverde reservaat is een zeer goed optie. Als je ook voor echte actie komt dan mag je de Canopytour hier niet missen. Je hebt ook de mogelijkheid om meer te leren over de koffieteelt in het gebied en paardrij-liefhebbers komen hier ook absoluut aan hun trekken.

 

Verblijf: Cabañas Valle Campana of gelijkwaardig

 

Dag 12

 

Vergeet niet, als je op weg bent naar de bestemming van deze dag, Manuel Antonio, om even een stop te maken bij de brug over de Tárcoles - rivier om de tientallen krokodillen te bewonderen die er liggen te zonnen! Je eindigt deze dag in de buurt van het magnifieke strand van deze bekende kustplaats aan de Centraal Pacifische kust.

 

Hotel: Plaza Yara  of gelijkwaardig

 

Dag 13

 

Een bezoek aan het nationale park Manuel Antonio is een must. Je kunt er erg goed dieren spotten op de verschillende wandelpaden en het strandje midden in het park is idyllisch. Ook worden vanuit het nabij gelegen stadje Quepos catamarantochten georganiseerd over de oceaan waarbij met regelmaat dolfijnen worden gespot.

 

Hotel: Plaza Yara  of gelijkwaardig

 

Dag 14

 

Deze laatste self-drive dag rij je naar het plaatsje Sierpe. Hier lever je de huurauto in. Volgt een spectaculaire boottocht over een brede rivier omzoomd door mangrove bossen naar de stranden van Drake Bay. Hier verblijf je  de komende drie dagen op basis van volpension. Een aantal excursies zijn inbegrepen tijdens je verblijf hier.

Verblijf: Rancho Corcovado of gelijkwaardig

 

Dag 15

 

Vandaag staat een dagexcursie in de buurt van Isla del Caño op het programma. Dit eilandje in de Pacifische Oceaan is één van de beste plekken in Costa Rica om te snorkelen. Je luncht op een verlaten strandje waar je regelmatig  Rode Ara´s rond ziet vliegen. Aan het einde van de middag ben je weer terug voor het diner in het hotel.

 

Verblijf: Rancho Corcovado of gelijkwaardig

 

Dag 16

 

Het beste van deze rondreis wordt misschien wel voor het laatst bewaard: een bezoek aan het fameuze Nationale Park Corcovado. Het is de plek met de hoogste biodiversiteit in Costa Rica en een mekka voor natuurliefhebbers. Dit moeilijk toegankelijke park bereik je met de boot en onderleiding van een engelstalige gids maak je hier een prachtige wandeling. Een mooie afsluiter voor je weer terugkeert naar de bewoonde wereld.

 

Verblijf: Rancho Corcovado of gelijkwaardig

 

Dag 17

 

Een bootje van het hotel brengt je naar Sierpe waar een shuttlebusje klaar staat om je terug te brengen naar San José. Wellicht heb je na aankomst nog even tijd om de hoofdstad te verkennen en de levendige sfeer op te snuiven.

 

Hotel Balmoral (www.balmoral.cr) of gelijkwaardig

 

Dag 18

 

Ons busje brengt je tijdig naar het internationale vliegveld voor je terugvlucht naar Nederland.

 

 

 

No documents found.

Twitter

Vind ik leuk

Adverteren