Individuele rondreizen door Costa Rica

22 daagse selfdrive door Costa Rica

De mooiste reis voor wie het land goed wil leren kennen

Duurzam Toerisme

Submenu

No documents found.

Gerelateerde Links

COSTA RICA 20 NACHTEN /  22 DAGEN, INDIVIDUELE RONDREIS

 

v.a. $1770 pp obv twee-persoonskamer

 

In het kort: San José (2n) - Tortuguero (2n) - Puerto Viejo de Limón (2n) - Yorkín (1n) -Puerto Viejo de Limón (1n) - Turialba (1n) - San Gerardo de Dota (2n) - Ojochal (Zuid-Pacific) 3n - Rincón de la Viena (2n) - Tenorio (1n) - La Fortuna (2n) - San José (1n)

 

REISBESCHRIJVING

 

Dag 1

 

Op het vliegveld bij San José wacht onze chauffeur je op en hij brengt je in een half uurtje naar je aangename hotel in de rustige buurt Los Yoses.

 

Verblijf: Le Bergerac (www.bergerachotel.com) of gelijkwaardig

 

Dag 2

 

Na het ontbijt word je opgehaald en naar de kantoren van onze agent in San José gebracht voor een Meet & Greet. Je krijgt uitgebreide uitleg over de rondreis en insider tips en adviezen om je een onvergetelijke tijd te bezorgen in Costa Rica. Daarna heb je tijd om in alle rust de boeiende hoofdstad te verkennen met zijn overdekte markt, metalen school, goudmuseum en wandelboulevards.

Verblijf: Le Bergerac (www.bergerachotel.com) of gelijkwaardig

Dag 3

 

In alle vroegte staat het busje van je hotel klaar om je mee te nemen naar Tortuguero. Na het ontbijt dat onderweg geserveerd wordt rij je langs bananenplantages naar een klein haventje. Daarna volgt een 1,5 uur durende boottocht naar je hotel in Tortuguero. Hier zul je deel uitmaken van een kleine internationale groep onder leiding van een lokale gids. Na de lunch bezoek je het dorp met zijn typisch Caribische sfeer. Alle maaltijden en de onder dag 4 beschreven excursies in Tortuguero zijn inbegrepen.

 

Verblijf: Mawamba Lodge (www.grupomawamba.com) of gelijkwaardig

 

Dag 4

 

Na het ontbijt bezoek je in een schitterende tropische ambiance verschillende attracties rond het hotel: een  vlindertuin, een kikkertuin (hier zul je zult ongetwijfeld de bekende groene kikker met de rode ogen te zien krijgen) en je maakt een wandeling door de jungle. In de middag is er een uitgebreide boottocht door de beroemde kanalen van het Nationale Park, één van de beste gebieden in Costa Rica om wildlife te spotten, waaronder drie soorten apen, kaaimans en toekans.

Tussen 1 juli en 31 oktober is het nestelseizoen van de reuzenschildpadden. Je kunt dan getuige zijn van dit spectaculaire natuurverschijnsel (optioneel).

 

Verblijf: Mawamba Lodge (www.grupomawamba.com) of gelijkwaardig

 

Dag 5 Tortuguero - Puerto Viejo de Limón

 

Per boot verlaat je Tortuguero weer en na de lunch (inbegrepen) wordt je huurauto opgeleverd. Je rijdt in ongeveer 2.5 uur naar Puerto Viejo de Limón, in het hart van de Costa Ricaanse Cariben met zijn rastafaris, heerlijke keuken en relaxte sfeer.

 

Verblijf: Azania Lodge (www.azania-costarica.com) of gelijkwaardig

 

Dag 6 Puerto Viejo de Limón

 

Neem uitgebreid de tijd om de Zuid-Cariben te leren kennen. Je kunt per fiets allerlei strandjes afzakken of een tourtje boeken naar het reservaat Gandoca - Manzanillo. In het Nationale Park Cahuita ligt één van de beste snorkelgebieden van het land. Vergeet niet de onvolprezen rice n beans te proeven in een lokale soda (lunch restaurant).

 

Verblijf: Azania Lodge (www.azania-costarica.com) of gelijkwaardig

 

Dag 7 Puerto Viejo de Limón - Yorkín

 

Yorkín ligt in het Caribische binnenland aan de gelijknamige grensrivier met Panamá. Het is een dorpje waar de inheemse BriBri wonen. Een bezoek aan het dorp onder leiding van een indiaanse gids is een geweldige mogelijkheid de inheemse cultuur te leren kennen en ondergaan. Je verblijft één nacht in het dorp op basis van volpension, verschillende activiteiten zijn inbegrepen. De reis er naar toe, in een open kano, is spectaculair. Na de lunch bezoek je het dorp, de cacaoplantages en krijg je uitleg of het traditionele proces van chocola maken. Een oefening in pijl-en-boog schieten staat ook op het programma.

 

Verblijf in Yorkin, twee persoonskamer met privé douche en toilet

 

Dag 8 Yorkín - Puerto Viejo

 

Na het ontbijt wandel je dwars door het oerwoud naar een prachtige waterval aan de Panamese kant van de rivier. Terug in het dorp geniet je nog van een lunch om daarna weer de rivier af te zakken. Je kunt nagenieten van deze tocht in de relaxte atmosferen van Puerto Viejo.

 

Verblijf: Azania Lodge (www.azania-costarica.com) of gelijkwaardig

 

 

Dag 9 Puerto Viejo - Turrialba

 

Vandaag verlaat je de Cariben en je zult de komende dagen via de bergen naar de Pacifische kust gaan rijden. De eerste stop is het plaatsje Santa Cruz de Turrialba. Het hotel kijkt prachtig uit over een dal en ook de actieve vulkaan de Turrialba is bij helder weer goed te zien. Onderweg is het mogelijk om de grootste archeologische opgraving van het land, het Nationaal Monument Guayabo te bezoeken.

 

Verblijf: Guayabo Lodge (www.guayabolodge.com) of gelijkwaardig

 

Dag 10 Turrialba  - San Gerardo de Dota

 

Een mooie route die je vandaag kunt rijden leidt via de krater van de hoogste vulkaan van het land, de Irazú, via de oude hoofdstad Cartago naar de uiteindelijke plaats  van bestemming. San Gerardo de Dota is bekend om zijn prachtige nevelwouden en is de beste plek in Costa Rica om de mooie Quetzal te bewonderen. Je verblijft op basis van volpension in je hotel.

 

Verblijf: Trogon Lodge (www.grupomawamba.com) of gelijkwaardig

 

Dag 11  San Gerardo de Dota

 

In alle vroegte ga je onder leiding van een gids op stap om naar de Quetzal te speuren (inclusief). Na het ontbijt heb je nog een hele dag om bijzondere wandelingen te maken door het magische nevelwoud.

 

Verblijf: Trogon Lodge (www.grupomawamba.com) of gelijkwaardig

 

Dag 12  San Gerardo de Dota - Ojochal

 

Via de hoogste pas van het land, de Cerro de la Muerte, ruim 3400 meter hoog,  rij je naar San Isidro del General en vervolgens naar de Zuid - Pacificische kust. Je verblijft een paar dagen in een prachtige tropische omgeving dicht bij het strand.

 

Verblijf: Villas Gaia (www.villasgaia.com) of gelijkwaardig

 

 

Dag 13  Ojochal

 

Inclusief tijdens je verblijf is een wandeling door het nabijgelegen dorp Ojochal. De gemeenschap is bezig met een boomplantproject, met name de Ojoche, de naamgever van het dorp. Je gaat op de koffie bij één van de inwoners van dit pittoreske plaatsje.

Er is veel te doen in de omgeving van Ojochal: een bezoek aan het Nationale Park Marino Ballena of het maken van een walvissentocht in het seizoen (juli - oktober, december - april) zijn slechts enkele van de mogelijkheden.

 

Verblijf: Villas Gaia (www.villasgaia.com) of gelijkwaardig

 

Dag 14  Ojochal

 

Nog een heerlijke dag in het Zuiden van Costa Rica

 

Verblijf: Villas Gaia (www.villasgaia.com) of gelijkwaardig

 

Dag 15  Ojochal - Rincón de la Vieja

 

De provincie noordelijke provincie Guanacaste waar je deze dag naar toe rijdt is bijzonder vanwege het klimaat en de cultuur. In de maanden december tot april zijn de savannen zeer droog en kan het er erg heet worden. Misschien zie je gedurende je reis wel een echte sabanero, een costaricaanse cowboy, die zijn koeien opdrijft ondertussen enorme stofwolk opdrijvend.

 

Verblijf: Cañon de la Vieja Lodge (www.thecanyonlodge.com) of gelijkwaardig

 

 

Dag 16 Rincón de la Vieja

 

Vandaag kun je het spectaculaire Nationale Park Rincón de la Vieja opzoeken. Er zijn verschillende wandelingen te maken, maar de bekendste is de lus die langs allerlei vulkanische verschijnselen gaat. Met een beetje geluk zie je nog verschillende apensoorten en toekans. Andere activiteiten die je kunt ondernemen zijn een bezoek aan de Spa om een bad in de vulkanische modder te nemen of paardrijden door de laagvlaktes.

 

Verblijf: Cañon de la Vieja Lodge (www.thecanyonlodge.com) of gelijkwaardig

 

Dag 17 Rincón de la Vieja - Tenorio

 

In ongeveer 2,5 uur rij je richting de vulkaan Tenorio. Het Nationale Park is nog vrij onbekend maar dat is onterecht: de wandeling die je er kan maken is spectaculair. Je loopt langs de Celeste Rivier die dank zij een bijzondere chemische samenstelling een intens lichtblauwe kleur heeft. De rivier heeft daarnaast een imposante waterval. Heb je nog geen genoeg gekregen van de natuur in Tenorio dan kun je aan het einde van de middag wandelen op de uitgebreide paden van het hotel.

 

Hotel: Sueno Celeste (www.sueño-celeste.com) of gelijkwaardig

 

Dag 18 Tenorio - La Fortuna

 

In ongeveer drie uur rij je via het grote Arenal meer naar La Fortuna toe. La Fortuna staat bekend om haar beroemde attractie: de actieve vulkaan Arenal. Deze rijst als een enorme kolos op ten westen van het dorpje.

 

Verblijf: Casa Luna (www.casalunahotel.com) of gelijkwaardig

 

 

Dag 19  La Fortuna

 

Deze dag heb je uitgebreid de tijd om de omgeving van La Fortuna te verkennen. Op één dag kun je verschillende activiteiten ondernemen. Uiteraard is het Nationale Park een goede optie, waar je op de flanken van de vulkaan over oude lavastromen kunt lopen en kunt genieten van mooie vergezichten. Niet ver daar vandaag kun je een wandeling maken over enorme hangbruggen die een indrukwekkend inzicht geven in het regenwoud op grote hoogte. Er zijn verschillende natuurlijke hotsprings waar je de dag lekker relaxend in het warme water kunt afsluiten.

 

Verblijf: Casa Luna (www.casalunahotel.com) of gelijkwaardig

 

Dag 20 La Fortuna - San José

 

Vandaag rij je terug naar San José waar je aan het einde van de dag bij je hotel je huurauto weer inlevert.

 

Verblijf : Le Bergerac (www.bergerachotel.com) of gelijkwaardig

 

 

Dag 21 OUT

 

Onze chauffeur haalt je op van het hotel en brengt je op tijd naar het vliegveld voor je vlucht naar Nederland.

 

 

 

No documents found.

Twitter

Vind ik leuk

Adverteren