Regio's

Centraal Pacific

Centraal Pacific

Duurzam Toerisme

Submenu

Gerelateerde Links

Centraal Pacifische Kust

 

Gebied: Puntarenas, Jacó, Tárcoles, Manuel Antonio/Quepos, Dominical.

Hoogtepunten: prachtige  stranden, Nationale Parken Carara, Manuel Antonio en Marina Ballena, surfen in Jacó en Playa Hermosa. Dolfijnen en walvissen kijken in Dominical.

 

Het Centraal Pacifische gebied vormt qua natuur een overgangsgebied tussen het droge Noorden en zeer vochtige Zuiden. Rijdend vanuit het Noorden zie je in de zomer het landschap langzaam veranderen van dorre vegetatie in een weelderige omgeving. Langs de kust loopt inmiddels een prima snelweg, de Costanera Sur die het Noorden met het Zuiden van het land verbindt. 

 

Het minst bekend van de stadjes in dit gebied is Puntarenas: veel mensen komen er alleen om de ferry te nemen naar het schiereiland van Nicoya. Maar het is de moeite van een bezoek waard. Het heeft een brede boulevard die in de weekenden veel Ticos dagjesmensen trekken uit San José.

 

Iets meer naar het Zuiden ligt Tárcoles, bekend vanwege de gelijknamige rivier waar tientallen krokodillen te spotten zijn vanaf de brug waar de Costanera Sur over heen gaat. Ook Carara, een wat minder bekend maar zeer toegankelijk park dat bekend is om zijn grote populatie Rode Ara´s ligt hier. Weer meer naar het zuiden liggen bekende surfers plaatsjes als Playa Hermosa. De badplaats Jacó is wellicht hét voorbeeld van een foute toeristische ontwikkeling:  de megahotels en casinos trekken een type funtoerist dat met duurzaam of ecologisch toerisme niet veel van doen heeft.

 

Langs uitgebreide plantages van Afrikaanse Palm, die een belangrijke bron van inkomsten biedt aan de lokale bevolking, kom je uiteindelijk in Quepos  terecht, een vriendelijk plaatsje met een jachthaven, en op een paar kilometer afstand van het bekende strand Manuel Antonio gelegen. In de zomermaanden (december-april) kan het er erg druk zijn (met name in het Nationale Park Manuel Antonio) en bezoekers die echt voor de natuur komen wat afschrikken. Aan de andere kant is er wel meer leven in de brouwerij met (goede) restaurantjes en veel muziek.

 

Weer meer naar het zuiden, rijdend door uitgebreide plantages van Afrikaanse Palm ligt Dominical, een plaatsje dat veel minder toeristen trekt dan Manuel Antonio. Het krijgt steeds meer bekendheid vanwege de aanwezigheid van walvissen (Augustus-November, December-April).

 

 

 

 

 

 

 

 

Twitter

Vind ik leuk

Adverteren