Regio's

Centrale Vallei

Centrale Vallei

Duurzam Toerisme

Submenu

Lees Ook

Gerelateerde Links

CENTRALE VALLEI

 

 

De Centrale Vallei vormt het geografische hart, maar ook in alle andere opzichten het zenuwcentrum van Costa Rica. Het is een enorme hoogvlakte (opgemiddeld 1300 meter hoogte), waarin de vier grootste steden van het land zich bevinden: San José, Alajuela, Heredia, Cartago en ruim de helft van de totale bevolking. Als je bij avond land op het int. vliegveld Juan Santamaría geeft de enorme zee van kleine lichtjes aan hoe dichtbevolkt het gebied is.

De Centrale Vallei wordt omgeven door bergen waarvan een aantal vulkanen zijn. De (allebei actieve) Irazú en Poásvulkaan zijn publiekstrekkers. In de lieflijke Orosi-vallei die doorsneden wordt door de Reventazón-rivier zijn nog een aantal koloniale gebouwen te bewonderen. Meer naar het oosten toe (en officieel niet meer tot de Centrale Vallei behorend) ligt een zeer ruraal gebied dat zich uitstrekt tot Turrialba. Tussen de koffievelden en de suikerrietplantages ligt hier de grootste archeologische opgraving van het land, het mythische Guayabo.

Naar het Zuiden toe vanaf Cartago verlaat je de Centrale Vallei richting de Cerro de la Muerte. Het landschap verandert langzaam maar zeker in nevelwoud en zelfs páramo. Het idyllische San Gerardo de Dota ligt in een prachtige vallei aan de rivier de Savegre. Een vogelparadijs met de beroemde Quetzal als bewoner…

Twitter

Vind ik leuk

Adverteren