Regio's

De Noordelijke Laaglanden

De Noordelijke Laaglanden

Duurzam Toerisme

Submenu

Gerelateerde Links

Noordelijke laaglanden

 

 

 

Gebied: Puerto Viejo Sarapiquí, La Fortuna, Caño Negro,

 

De streken in het Noorden van Costa Rica werden pas vrij kort geleden: in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw, bevolkt omdat er geen grond genoeg meer in de Centrale Vallei was voor jonge boeren. Zij trokken naar het Noorden, ontgonnen het gebied en hielden vee. De reiziger van nu zal juist veel plantages aantreffen: yucca, papaja, suikerriet, ananas, sinaasappelen, en heel veel hout.

 

Dé attractie waar mensen van over de hele wereld naar deze streek komen is de vulkaan de Arenal, die in 1968 uitbarstte en pas de laatste jaren min of meer tot rust is gekomen. Toeristen die het magische schouwspel van roodgloeiende lavastromen wilden mee maken trokken naar la Fortuna, het dorpje dat het dichtst bij de vulkaan gelegen is. Het heeft een belangrijke impuls aan het toerisme in deze streek gegeven:

steeds meer mensen bezoeken Sarapiquí, een prachtige, zeer vogelrijke streek rond de gelijknamige rivier.  Ook het piepklein Caño Negro, een klein plaatsje tegen de grens met Nicaragua aan, wordt langzaam maar zeker ontdekt, vanwege de nabijgelegen wetlands.

 

Maar er zijn nog altijd gebieden die nauwelijks ontsloten zijn voor het toerisme. De grensrivier met Nicaragua (de San Juan) is een schitterend gebied evenals Maquenque, één van de laatste gebieden die nog de potentie hebben  om ooit tot Nationaal Park uitgeroepen te worden.

 

Aanbevolen in de Noordelijke laaglanden:

 

-       boottocht over de Río Frío (bij Los Chiles): geweldig om dieren te spotten

-       Wandelen op finca El Silencio (La Fortuna) met geweldige uitzichten over de vulkaan

-       Bezoek Tirimbina, nature history walk onder leiding van een bioloog: zo leer je echt nog wat over het regenwoud.

-       Voor fotografen: bezoek aan Nature Pavillion Costa Rica (Sarapiquí), speciaal ontworpen voor fotografie van vogels.

-       Doorsteek via La Fortuna en Los Chiles naar Nicaragua. Avontuurlijke manier van grens oversteken als je het drukke Peñas Blancas wilt vermijden.

-       Restaurant Rufino´s in het centrum van La Fortuna

Twitter

Vind ik leuk

Adverteren