Wandelen in Costa Rica

De Sukia-route

Vijf daagse wandeltocht van de nevelwouden (1800m) naar de zandstranden van de Pacifische Kust

De Sukia-route

Duurzam Toerisme

Submenu

Gerelateerde Links

De SUKIA ROUTE (Santa María de Dota - Manuel Antonio)

 

Een wandeling van vier dagen (vijf overnachtingen) van het gebergte (1800m) naar de Pacifische Kust. Vanaf de spectaculaire nevelwouden door het rurale Costa Rica tot aan de witte zandstranden. Overnachtingen  in eenvoudige lokale cabañas. Onder leiding van een lokale gids. Een onderdompeling in de natuur en lokale cultuur van Costa Rica!

 

Programma:

 

Dag 1

 

De tocht begint in de namiddag in het dorp El Cedral de Santa María de Dota. Ontvangst in Fundación Nubotropica (een stichting die onderzoek doet naar het nevelwoud). Diner en Overnachting ter plekke.

 

Dag 2 Cedral de Santa María de Dota - kampement Betania.

 

In de vroege ochtend na het ontbijt word je per taxi in 1.5 uur naar Cruce las Rejas (1800m boven zee niveau) gebracht. Hier begint de wandeling met adembenemende uitzichten over de Pacific. De wandeling van vandaag duurt 8 uur (16.5 km). Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Onderweg een pick nick lunch. Rond 4 uur aankomst in Betania (900m). Diner en overnachting in tenten met bedden. Gedeelde douche/wc faciliteiten.

 

Dag 3 kampement Betania -  Rancho Tinamú

 

Vandaag staat er een wandeling van ongeveer 6 uur op het programma, met een gemiddelde moeilijkheidsgraad. Er zitten korte stevige afdalingen in deze wandeling! Het gebied wordt steeds ruraler en je loopt vaak over paden die gebruikt worden door het vee. Onderweg maakt Doña Lucrecia een heerlijke lunch voor je klaar. Vanaf dit punt is het mogelijk de witte zandstranden van Manuel Antonio te onderscheiden in de verte. Rond 14h00 aankomst bij Rancho Tinamú. In de middag heb je nog de gelegenheid om een duik te nemen in de waterval Olla de Bruja (de heksenpan). Diner en overnachting in cabañas met gedeelde douche en toilet.

 

Dag 4 Rancho Tinamú - Reservaat Los Campesinos

 

Wederom een wandeling van 6 uur met een gemiddelde moeiijkheidsgraad via smalle paadjes, gravel weggetjes door het secundaire regenwoud. Een break met een snack op Cerro Nara en een late lunch geserveerd in Los Campesinos. In de middag kun je je lekker afspoelen in het heldere water van de Poza de Olivo.

Diner en overnachting in cabañas met privé bad en douche.

 

Dag 5 Los Campesinos - Manuel Antonio

 

Na het ontbijt krijg je een privé transfer naar Manuel Antonio of Quepos waar je heerlijk kunt uitrusten na de geleverde inspanningen!

 

Einde Sukia Route.

 

 

•            Een goede voortzetting van de reis is het verblijf van 1 of meerdere dagen in Manuel Antonio en daarna een auto te huren om verder door Costa Rica te reizen.

•            Een goed idee is om de Sukia -route aan het begin van je vakantie in Costa Rica in te plannen. Na aankomst verblijf één of twee nachten in San José. We organiseren een Meet & Greet met je om de laatste details van je reis te bespreken en zetten je op de publieke bus naar Santa María de Dota.

•            Deze wandeling is goed te combineren met andere meerdaagse wandeltochten in Corcovado of in het Karen Morgensen Reservaat.

 

Prijsindicatie:

570 USD per persoon

 

 

 

 

Twitter

Vind ik leuk

Adverteren