Natuur

Dieren spotten

In Costa Rica kan je in een korte tijd veel verschillende diersoorten te zien. De verscheidenheid in natuur en de verschillende klimaatzones staan daar garant voor.

Dieren spotten

In Costa Rica kan je in een korte tijd veel verschillende diersoorten te zien. De verscheidenheid in natuur en de verschillende klimaatzones staan daar garant voor. Je moet je echter ook weer niet laten leiden door te hoog gespannen verwachtingen. De mooiste foto’s in de reisgidsen en brochures geven het idee dat het land een dierentuin is waarbij je maar met de ogen hoeft te knipperen om weer een prachtig beest te zien. 


Zo is het natuurlijk niet. Dieren zijn dieren en komen niet op je af (uitzonderingen daargelaten van dieren die te veel gewend zijn geraakt aan mensen). 


De meeste dieren hebben perfecte schutkleuren (probeer maar eens een luiaard te spotten!) en zijn bovendien ‘s nachts actief. In de regenwouden leeft een ongekende variëteit aan dieren: de dichte begroeiing en de schaduw maken het echter niet makkelijk om vogels en ander wildlife te observeren.


Toch zullen niet veel mensen teleurgesteld uit Costa Rica terugkomen: integendeel: ze staan versteld van de natuurlijke rijkdom die ze er aan treffen.


We hebben tien tips die je zullen helpen bij het spotten van dieren in Costa Rica.


Ook hebben we een overzicht gemaakt van de plekken en de tijden van het jaar waarop je een aantal graag geziene diersoorten kunt observeren.

Twitter

Vind ik leuk

Adverteren

Tortuguero

Tortuguero 3D/2N