Algemene reisinformatie

Authentiek Costa Rica

Geef je Costa Rica - reis een extra dimensie

Ervaar het authentieke Costa Rica

Duurzam Toerisme

Submenu

Gerelateerde LinksRuraal (of: authentiek) toerisme; het is nog onbekend bij het grote publiek. En dat geldt zeker voor ruraal toerisme in Costa Rica. De meeste toeristen zoeken in Costa Rica de bekende plekken op. En waarom ook niet? De highlights in Costa Rica zijn fantastisch en de moeite van een bezoek meer dan waard. Een bezoek aan Parijs is niet compleet als je niet even de Eiffeltoren gezien hebt. Toch is het de vraag of je Parijs gezien hebt als je de Eiffeltoren hebt aanschouwd of een aantal musea hebt bezocht.

 

Dat zelfde geldt voor Costa Rica: als je het land écht wil leren kennen dan is het een goed idee om tochten naar de bekende Nationale Parken eens te combineren met één of twee projecten die voortgekomen zijn uit het lokale initiatieven. Je buiten de gebaande paden begeven tijdens je tocht door Costa Rica, levert vaak een geweldige extra ervaring op. Zo kan je bij een Costa Ricaanse boerenfamilie logeren, ananas of palmhart proeven op een plantage of op traditionele wijze vissen op plekken die nog nauwelijks ontdekt zijn.


Ben je avontuurlijk  ingesteld en geïnteresseerd in de gewoonten en gebruiken van de lokale bevolking dan zal dit type toerisme je niet teleurstellen. De laatste jaren heeft deze sector veel aan professionaliteit gewonnnen, waardoor de toegankelijkheid en service niveau is toegenomen. Wellicht staat de Piña Colada bij aankomst in je hotel niet klaar en misschien hebben de gidsen geen gestreken overhemden, maar wat je terug krijgt is een authentieke kennismaking met het land en de bevolking, recht uit het hart.

 

CostaRicaVirtualGuide geeft je hier een aantal ideeën om het ´echte´ Costa Rica te leren kennen. Laat ons weten als je vragen hebt of informatie wenst.

 

CostaRicaVirtualGuide werkt hierbij samen met Turismo Autentico, een CostaRicaans reisbureau dat zich specialiseert in ruraal toerisme.

 


Naar de Verborgen Heuvel

Een verslag van een trip naar El Cerro Escondido...

Yorkín 2D/1N

$130 pp. Te gast bij de inheemse BriBri-bevolking in Yorkin...

Overnachten bij een Costa Ricaanse familie

$28 pp. Overnachten bij een CostaRicaanse familie. ...
Twitter

Vind ik leuk

Adverteren