FAQ Page

FAQ Page

Vaak gestelde vragen

Duurzam Toerisme

Submenu

Gerelateerde Links

Klik op een vraag voor het antwoord

Laten zien      Verbergen

Wat is de beste tijd om naar Costa Rica te reizen?

De beste tijd om naar Costa Rica te reizen hangt af van wat je graag wilt doen of wilt zien. Wil je graag eens meemaken hoe reuzenschildpadden hun eieren leggen? Dan is een bezoek aan Tortuguero tussen Juli en half Oktober bijna een garantstelling dat je wens in vervulling gaat.  Hou je van raften? Ga in de regentijd voor een beetje spectaculaire tocht. Hou je van rust? Ga vooral niet in het piekseizoen (eind december- half januari, paasweek) naar de toeristische gebieden. Meestal zit achter deze vraag: wanneer is het weer het beste in Costa Rica. Dat is een moeilijke vraag omdat Costa Rica microklimaten heeft: het weer verschilt zo van plek tot plek op het zelfde moment. Van begin december tot eind april is het kurk droog in de noord-westelijke provincie Guanacaste; in september in oktober is het prachtig weer aan de Caribische kant van Costa Rica.

Is Costa Rica goed op individuele basis bereisbaar?

Costa Rica is goed op individuele basis bereisbaar. De openbare busservice naar de grotere plaatsen is prima. De lokale bussen brengen je verder tot in de kleinste plaatsten. Er is een zeer goed systeem van shuttlebussen. En ook is het eenvoudig om een auto te huren. Een gebrekkige beheersing van het Spaans hoeft daarbij niet een groot opstakel te zijn alhoewel het handig is als je de taal wel machtig bent. Lees meer in de sectie over Individueel Reizen.

Is Costa Rica duur?

Je kunt Costa Rica zo duur maken als je zelf wilt. Voor elk budget zijn er opties. De goedkoopste manier is door gebruik te maken van het openbaar vervoer, te slapen in hostels en te eten in de plaatselijke soda’s.

Wat is het domste wat ik thuis kan laten?

Een goede verrekijker en/of een goede camera plus accesoires verhogen het plezier enorm. De rest kan je wel ter plekke kopen.

Welke bijzondere tip kan de Costa Rica Virtual Guide mij geven?

Neem tijdens je reis eens een tripje op naar het rurale Costa Rica. De meeste reizen die mensen in Costa Rica maken lijken op elkaar: van highlight naar highlight. Vooropgesteld: daar is niets mis mee, en je verzekert je zelf bijna van een prachtige vakantie. Maar om iets te proeven van de menselijke cultuur en om de ongeevenaarde gastvrijheid van de Costa Ricanen te ondervinden  zijn er inmiddels tal van goed georganiseerde toeristische projectjes in allerlei gebieden van het land die onbekend zijn maar vaak even prachtige natuur die je even niet hoeft te delen met anderen. Lees verder bij : Autenthiek Costa Rica.

Twitter

Vind ik leuk

Adverteren