Algemene reisinformatie

Gezondheid

Gezond op vakantie in Costa Rica

Gezond op vakantie in Costa Rica

Duurzam Toerisme

Submenu

Gerelateerde Links

Ziek worden op een reis is altijd onplezierig. Daarom is het altijd goed om je van te voren goed te informeren en even bij een GGD langs te gaan. Maar je hebt het natuurlijk niet in de hand. Je reist naar het andere eind van de wereld en je lichaam wordt maar geacht te wennen aan al het nieuwe voedsel en drinken. Om maar te zwijgen over de virussen.

Gelukkig is Costa Rica is niet een land waar je gezondheid zwaar op de proef gesteld wordt. Water uit de kraan is vrijwel overal drinkbaar, vlees en vis over het algemeen zeer vers en er is vers fruit in overvloed. Natuurlijk kan het zijn dat je maag een keer van streek raakt, maar in de meeste gevallen blijft het daarbij.

Het is prettig om te weten dat als er wel iets ernstigs gebeurt (je blesseert je, je stapt in iets onprettigs, je wordt gestoken door een vreemd insect, je krijgt toch te maken met een tropische ziekte) adequate hulp snel geboden kan worden: de gezondheidszorg in Costa Rica staat op een hoog niveau en is goed georganiseerd. Het is zeer verstandig om een creditcard mee te nemen voor eventuele noodgevallen. Stel dat er iets gebeurt en je komt in een privéziekenhuis terecht, dan kan het voorkomen dat er gevraagd wordt om direct te betalen. In dat geval lost een creditcard het probleem op.

Hier staan een aantal tips waarvan we uit ervaring weten dat het raadzaam is ze ter harte te nemen. Ook hebben we informatie over een aantal ziektes die in Costa Rica heersen. Overigens geldt voor al die ziektes dat de kans dat je er één oploopt gering is.

Tot slot: mocht je medische hulp nodig hebben in Costa Rica en het liefst contact hebben met een Nederlandse arts dan kan je haar alsvolgt bereiken:

drs. Kristin Holthuis
huisarts
Tel: 301-1616 (tussen 08.00 uur en 20.00 uur)

Zij heeft een praktijk op ongeveer 10 minuten van San José centrum.
Adres (om aan een taxichauffeur door te geven):
Centro de Salud ‘Selkis’
Frente al Mas por Menos, Sabanilla

Indien gewenst kan zij op visite komen indien je in (de buurt van) San José bent.

Twitter

Vind ik leuk

Adverteren

Monteverde

Familiehotel, perfect vertrekpunt voor een bezoek aan de nevelwouden