Gezondheid

Gezondheidstips

Adviezen om gezond te blijven in Costa Rica

Gezondheidstips

Duurzam Toerisme

Submenu

Gerelateerde Links

   1. Ga vooraf even langs bij een GGD voor advies over de juiste vaccinaties.

   2.  Indien je geneesmiddelen gebruikt: neem een dubbele hoeveelheid mee die je gescheiden meeneemt. Dit voor het geval een koffer kwijt raakt of er eens iets gestolen wordt.

   3.  Indien je geneesmiddelen gebruikt: stuur een emailtje naar je mailadres met daarin de relevante informatie over de geneesmiddelen. Zo heb je dat altijd bij de hand!

   4.  Wees voorzichtig met het jezelf blootstellen aan de felle zon in de tropen. Met name als je reist in de (Nederlandse) winter en je huid niet meer gewend is aan zon, is de kans op verbranding groot. Het is niet aan te raden tussen 11.00 uur in de ochtend en 15.00 in de middag uitgebreid te gaan zonnebaden.

   5.  Het is - zeker als het erg warm is - belangrijk voldoende water te drinken. Zorg er voor dat je altijd een fles water bij de hand hebt. indien je dat niet doet is het gevaar van uitdroging aanwezig.

   6.  In het geval dat je medische hulp nodig hebt is het verstandig - indien mogelijk - naar een privékliniek of -arts te gaan: hier wordt je over het algemeen sneller geholpen dan in een publieke kliniek en de kans dat een arts Engels spreekt is groter.

Twitter

Vind ik leuk

Adverteren