Algemene reisinformatie

Groepsreizen

Reizen in een groep in Costa Rica

Groepsreizen

Duurzam Toerisme

Submenu

Gerelateerde LinksVeel Nederlandse reisorganisaties bieden groepsreizen aan in Costa Rica. Omdat Costa Rica bescheiden van omvang is, verschilt de opzet van de aangeboden reizen niet heel erg veel. Het gaat vrijwel allemaal om natuurreizen waarin een aantal beroemde Nationale Parken zijn opgenomen (met vaak Arenal, Rincón de la Vieja, Tortuguero, Monteverde en Manuel Antonio als hoogtepunten). De meeste rondreizen pikken een paar dagen aan het strand mee. Het vervoer wordt vaak op identieke wijze georganiseerd, meestal wordt gebruik gemaakt van zgn. mid-size coasters met maximaal 20 zitplaatsen (zie foto), hoewel bussen die een slag groter zijn ook ingezet worden. Vaak zijn er Nederlandstalige reisbegeleiders beschikbaar die zelf in Costa Rica wonen.

Er zijn natuurlijk ook verschillen in de reizen die de touroperators aanbieden in Costa Rica; die hebben dan te maken met de identiteit van de touroperator. De een neemt wat meer cultuur op in het programma, een ander richt zich meer op wandelliefhebbers, weer een ander maakt alleen maar van het openbaar vervoer gebruik. Ook de lengte van de reizen verschilt nog wel eens: langere groepsreizen doen ook het zuiden van Costa Rica aan (met het bekende Nationale Park Corcovado) of doorkruisen meerdere landen (Panama, Nicaragua)..

Costa Rica is voor groepsreizigers een prettig land om te reizen. De afstanden zijn niet al te lang, waardoor reisdagen geen uitputtingsslagen worden. Costaricaanse chauffeurs zijn vaak van uitstekende kwaliteit en met een beetje geluk tref je iemand die luiaards spot terwijl hij de gaten in de wegen ontwijkt. De wegen zijn juist weer van mindere kwaliteit en dat betekent dat op sommige afgelegen plaatsen je zitvlees getest wordt.
Hotels waar over het algemeen van gebruik gemaakt wordt zijn middenklasse hotels. Vaak zul je ook in lodges worden gehuisvest. Dat betekent dat in Costa Rica gemiddeld genomen niet die luxe biedt die reizigers misschien gewend zijn bij een zelfde reisorganisatie maar dan in andere landen. De kracht van het land zit hem vooral in de natuurlijke omgeving waarin de hotels staan: die zijn vaak van grote schoonheid.
Restaurants zijn overvloedig aanwezig. Het eten is misschien niet altijd verfijnd maar wel heel goed. Mochten er problemen met de gezondheid ontstaan dan zijn uitstekende klinieken beschikbaar. En je hoeft je geen moment te vervelen onderweg: de natuur is vaak overweldigend.

Costa Rica is wel Latijns Amerika waar de dingen soms net even anders geregeld worden of net even anders lopen dan gepland. Dat is iets om goed rekening mee te houden als je in dit land op vakantie gaat. Maar dat is ook de charme van rondreizen door Costa Rica. Gevoel voor humor en liefde  voor de natuur: Voor mensen met deze twee eigenschappen is een verblijf in Costa Rica een feest.

Twitter

Vind ik leuk

Adverteren