Regio's

Guanacaste

Guanacaste

Duurzam Toerisme

Submenu

Gerelateerde Links

GUANACASTE

 

Trots, hitte, kleur, cultuur, strand, mais: het zijn slechts enkele steekwoorden die van toepassing zijn op deze provincie in het noord-westen van Costa Rica. Net als de Cariben is het in zekere zin een buitenbeentje temidden van de andere provincies, en het maakt het reizen in Costa Rica zo verassend.

 

Guanacaste is een buitengewoon hete en droge provincie in het droge seizoen (december - eind april). Er valt in deze periode vrijwel geen druppel water. Dit is het areaal van het tropische droogwoud, waarvan de bomen in december hun bladeren laten vallen en bij de eerste regens weer een prachtig groen bladerdek ontwikkelen. In de zomer is de overgang tussen de weelderige, altijd-groene Caribische zijde en de droge stoffige Pacifische zijde, bijzonder abrupt. Het is dan een spectaculaire overgang.

 

Guanacaste is een veeprovincie en de cultuur heeft daar alle sporen van in zich: je komt er stoere cowboys (in Costa Rica Sabaneros geheten) tegen, stierenvechten is een ‘nationale’ sport, en enig machismo is de Guanacasteek niet vreemd.

 

Het Nicoya schiereiland is aangemerkt als één van de vijf zgn ‘blue zones’ in de wereld: gebieden waar mensen zeer lang leven. Er leven nog tientallen krasse honderd-jarigen. Het precieze geheim hierachter is echter nog niet bekend…

 

Met name de prachtige stranden van deze provincie hebben een grote aantrekkingskracht op toeristen. Dat heeft met name in het Noorden geleid tot veel toeristische ontwikkeling: hotels, wegen. Veel Noord-Amerikanen komen er een strandvakantie houden.  Maar ook de Nationale Parken Rincón de la Vieja, Barra Honda en Palo Verde (voor vogelliefhebbers)

 

De hoofdstad van deze provincie is Liberia, bekende toeristische plekken zijn: Rincón de la Vieja, Tamarindo en Samara. Het zuiden van het schiereiland van Nicoya hoort officieel niet bij deze provincie maar vormt wel een geografische éénheid. In dit surfersparadijs liggen prachtige stranden en schitterende natuurgebieden zoals Curú en Cabo Blanco, het best te bereiken via de veerboot tussen Puntarenas en Paquera.

Twitter

Vind ik leuk

Adverteren