Regio's

Het Zuiden van Costa Rica

Het Zuiden van Costa Rica

Duurzam Toerisme

Submenu

Gerelateerde Links

Het Zuiden

 

Plaatsen:

 

Ojochal, Puerto Jimenez, Golfito, San Vito, San Isidro del General, Drake Bay

 

Hoogtepunten:

Nationaal Park Corcovado, walvissen spotten bij Uvita,

 

Introductie

 

Het Zuiden van Costa Rica is nog het minst bekende gebied van het land. De wegen er naar toe zijn de laatste jaren echter een stuk beter geworden en de reistijden aanzienlijk verkort. Dat maakt het een stuk toegankelijker voor reizigers. Het is het gebied van het magische Osa schiereiland en het Nationale Park Corcovado, dat volgens wetenschappers de hoogste biodiversiteit kent ter wereld. Een wat moeilijker toegankelijk gebied, maar wel een fantastische plek om wildlife te spotten.

 

Een andere nogal ontoegankelijke plek ( een plek dus waar je je één kunt wanen met de natuur) is Drake Bay. De meeste hotels hier bieden pakketen aan met excursies naar Isla del Caño en het Nationale Park Corcovado vanuit het plaastje Sierpe. Hier liggen boten klaar die je in 45 minuten naar Drake Bay snellen.

 

Het Zuiden is ook het gebied van vele verlaten ruige strandjes in het gebied tussen Uvita en op het Osa schiereiland. Het herbergt werelderfgoed in de vorm van de beroemde perfecte ronde stenen bollen die indianengemeenschappen in deze streek, ver vóór de komst van de Spaanse kolonisten maakten. Het kanton Buenos Aires herbergt één van de grootste indianengemeenschappen van Costa Rica: de Boruca´s (bekend van de maskers gesneden uit Balsa hout). Zij hebben er een eigen museum dat gewijd is aan hun cultuur en traditionele levensvormen.

Tussen de Pacifische Zuiden en de Caribische Zee ligt een enorm gebergte Talamanca, waar het La Amistad Nationale Park ligt. Dit is een groot gebied dat nog nauwelijks bezocht wordt door toeristen. Wel zijn er enkele lokale toeristische projecten die tochten door dit gebied organiseren.

Stenen Bollen

Wereld erfgoed...

Twitter

Vind ik leuk

Adverteren