Algemene reisinformatie

Individueel reizen

Tips voor reizigers die op individuele basis Costa Rica willen verkennen

Individueel reizen

 

Costa Rica is een land dat zich prima leent om op eigen gelegenheid te ontdekken. In de eerste plaats is het een relatief veilig land. Je kunt je in het hele land (met uitzondering van een aantal wijken in San José) op een prettige manier bewegen.
De bevolking is over het algemeen heel vriendelijk en behulpzaam en laten je als reiziger met rust. Verder kent het land een goede infrastructuur. Mocht er wat aan de hand zijn dan is het vaak mogelijk binnen korte tijd eventuele problemen op te lossen.
Tot slot, en dat is ook belangrijk, Costa Rica is een klein land. De afstanden zijn niet al te groot, en dat maakt het reizen wel zo prettig.


Er zijn verschillende manieren om door Costa Rica te reizen.
Een auto huren is een prima optie. Het geeft je een hoop flexibiliteit en vrijheid om je eigen programma samen te stellen. Via deze pagina krijg je praktische tips bij het huren van een auto, uitleg bij de betekenis van verschillende verkeersborden die je onderweg tegen zult komen en er is een afstandentabel die je helpt met de planning.

Een andere mogelijkheid is om per bus het land rond te trekken. Je moet dan wel de tijd hebben want deze manier van reizen vergt meer tijd. Het bussysteem is goed ontwikkeld en brengt je naar alle windstreken van het land. Geeft een dienstregeling van de bussen van San José naar de belangrijkste toeristische bestemmingen in het land. 

Naast deze publieke busdiensten zijn er ook commerciële ondernemingen die busdiensten onderhouden, met name tussen de belangrijkste toeristische bestemmingen. Het reiscomfort en de veiligheid is hoger als je van deze diensten gebruikt maakt. Het is een goed alternatief voor reizigers die niet ruim in hun tijd zitten, maar liever geen auto wilt huren.

Tot slot is er de mogelijkheid om te vliegen. Mensen met weinig tijd hebben de mogelijkheid om met een binnenlandse vlucht heel snel op de plek van bestemming aankomen. De vluchten van grootste aanbieder van binnenlandse vluchten, SANSA, vertrekken vanaf de internationale vlieghaven in Alajuela. Vrijwel alle bestemmingen zijn maximaal op een uur vliegen hiervandaan.

Een aantal beroemde Nationale Parken zijn moeilijker ongeorganiseerd of ‘op de bonnefooi’ te bereiken. Dat geldt bijvoorbeeld voor het Nationale Park Tortuguero of Corcovado. Ook kan het handig zijn om bij aankomst het transport van het vliegveld naar het hotel in San José alvast van te voren geregeld te hebben. Dat geldt zeker als je laat in de avond aankomt.
Deze trips kan je via deze site al regelen
en inbouwen in de reisroute die je verder zelf bepaalt.

Ook hebben we drie georganiseerde reizen samengesteld die je hier kunt zien!

 

 

Twitter

Vind ik leuk

Adverteren

Tortuguero

Tortuguero 3D/2N

Holland Hotels