Rondreizen langs Holland Hotels

Natuurlijk Relaxed 28 dagen

Rondreis in Costa Rica via Holland hotels

Natuurlijk Relaxed 28 dagen

Duurzam Toerisme

Submenu

Gerelateerde Links

 

Tijdens deze ontdekkingsreis zult u de veelzijdigheid van Costa Rica volop meemaken. Op de
veranda, vlak bij het strand een koel vruchtensapje drinkend, dan weer hoog in de
bergen wandelend door de nevelwouden op zoek naar de quetzal om vervolgens de
volgende dag te genieten van een boottocht door het grootste mangrovengebied
van Midden Amerika. De natuur in Costa Rica is geweldig mooi en heel divers.
Dat zult u ontdekken tijdens deze speciale rondreis door Costa Rica.

> Reserveren
> Terug naar de andere rondreizen

Dag 1 Dos Palmas Airport in Alajuela
Na aankomst op het internationale vliegveld Juan Santamaría in Alajuela, dicht bij de hoofdstad San José, wordt u opgehaald en naar hotel Dos Palmas gebracht. Het is slechts 5 min. rijden, waarna u heerlijk kunt uitrusten van de reis en acclimatiseren in het tropische Costa Rica.

Dos Palmas Airport

Dag 2 , 3 en 4 Heliconia Island in Puerto Viejo de Sarapiquí
Heliconia Island: de naam zegt het al, gelegen op een eiland tussen twee
rivieren. De prachtige tuin met heliconia’s en andere tropische planten is
Heliconia Island Holland Hotels Costa Ricaberoemd. In de tuin zijn veel vogels en apen te zien. Verder kunt u ananas- en
bananenplantages bezoeken, een tochtje op de rivier maken of een kijkje nemen
in het biologisch centrum Selva Verde.
Heliconia Island

Dag 5 , 6 en 7 Monte Terras in Tronadora
In de provincie Guanacaste overnacht u in een vrolijke cabina van Monte Terras. Hiervandaan is de Arenal vulkaan zichtbaar. In de avond heeft u kans om lava naar beneden te zien rollen. En natuurlijk kunt u wandelen aan de voet van deze vulkaan, u loopt zelfs over lavarotsen die in 1992 naar beneden zijn gekomen. Ook kunt u vanaf hier naar het Monteverde nevelwoud of nationaal park Rio Celeste.
>Monte Terras

Dag 8 , 9 en 10 Aroma de Campo in Curubandé
In het noorden van Costa Rica ligt Aroma de Campowaar u in een kleurrijke kamer logeert. Dé attractie van dit leuke hotel is de vulkaan Rincón de la Vieja. Er zijn diverse wandelingen mogelijk, langs watervallen, bubbelende modderpoelen en zwaveldampen. De meest spectaculaire is die naar de krater, deze duurt in totaal wel zeven uur. Onderweg ziet u verschillende soorten bomen en orchideeën, terwijl de apen in de bomen rondbuitelen.
>Aroma de Campo

Dag 11 , 12 en 13 Fidelito Ranch & Lodge in Tambor of Beach Hotel Celaje (keuzemogelijkheid)
Op het schiereiland Nicoya vindt u de in haciendastijl gebouwde Fidelito Ranch & Lodge. Deze Ranch ligt in het met jungle bedekte heuvelgebied van Tambor. Een rondleiding over de Ranch is inbegrepen. Maar u kunt ook paardrijden, fietsen, wandelen of lekker luieren aan het strand.
> Fidelito Ranch & Lodge

Beach Hotel Celaje: Hier kunt u een paar dagen genieten van de zon en het strand, en uiteraard diverse dagtrips maken, o.a. naar een onbewoond eiland. Hotel Celaje ligt op de zuidelijke punt van Nicoya. Direct aan het strand met een geweldig uitzicht over de oceaan. U slaapt in een mooie bungalow.
>Beach Hotel Celaje

Dag 14, 15 en 16 El Mono Feliz in Ojochal
In het groene zuiden bevinden zich de gezellige cabañas van El Mono Feliz. In deze prachtige streek is veel te zien en te doen en er zijn leuke trips: ongerepte palmenstranden, mangroven, walvissen en dolfijnen etc Ook kunt u kiezen voor een tocht naar het beroemde natuurpark Corcovado. En wat te denken van een bezoek aan een heus Indianendorp of lekker paardrijden en lekker eten in de restaurantjes van Ojochal.
> Hotel El Mono Feliz

Casa Botania, Holland Hotels Costa RicaDag 17, 18 en 19 Casa Botania in San Vito
Heerlijk relaxen in de natuurlijke hotsprings, een bezoek aan de grootste botanische tuinen van Centraal Amerika ‘Wilson Botanical Gardens’, op zoek naar de vogels met eigenaar-gids-vogelaar Pepe en de dag afsluiten met een heerlijk Costaricaans-Belgisch diner, behoren tot de mogelijkheden bij deze knusse B&B vlak bij de grens met Panama.
>Casa Botania

Dag 20, 21 en 22 Rancho Burica in Punta Banco
Rancho Burica, omlijst door overdadig tropisch groen, nodigt u uit om te komen genieten van dit surfersparadijs. Als u vooral rust, zand en de zee zoekt, dan is deze afgelegen jungle buitenpost net iets voor u. ‘s Avonds lekker eten met z’n allen rond een gedekte tafel. De zonsondergangen hier vergeet je nooit meer!
> Rancho Burica

Dag 23 en 24 Mar de Luz of Playa Bejuco (keuzemogelijkheid) in en om Jacó
Dan vertrekt u richting Jacó. Heerlijk luieren aan het strand of surfen. Een bezoek aan het Park Manuel Antonio en een boottocht over een krokodillen rivier behoren tot de mogelijkheden. Papegaaien kunt u in de bossen van het Carara Park vinden.

ara's bij Playa Bejuco, Holland Hotels Costa RicaMar de Luz ligt in de gezellig drukke plaats Jacó. Het is een familiehotel met goede faciliteiten. Als u meer luxe op prijs stelt kunt u kiezen voor hotel Playa Bejuco. Rustig gelegen op loopafstand van het strand en slechts 25 min. rijden ten zuiden van Jacó.
> Mar de Luz
> Playa Bejuco

Dag 25 en 26 Dos Palmas Country Inn in La Garita
De laatste dagen slaapt u in Dos Palmas Country Inn. Heerlijk op de veranda nog even nagenieten van de vakantie. Niet vergeten om op tijd de huurauto weer in te leveren.
>Dos Palmas Country Inn

Dag 27
Vertrek San José, u wordt naar het vliegveld gebracht.

Dag 28
Aankomst Europa.

Het spreekt voor zich dat er vanuit ieder hotel diverse dagtrips mogelijk zijn. We hebben hier een selectie uit gemaakt. Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen. Reist u met meerdere personen, wilt u korter of langer in bepaalde hotels verblijven, of de reisduur verkorten of verlengen? Dat kan. Stuur ons een bericht en u krijgt van ons prompt een antwoord.

Twitter

Vind ik leuk

Adverteren