Rondreizen langs Holland Hotels

Noord West Route 16 dagen

Rondreis in Costa Rica via Holland Hotels

Noord West Route 16 dagen

Duurzam Toerisme

Submenu

Gerelateerde Links

In het noordwesten vindt u de mooie stranden van het schiereiland Nicoya, maar ook twee van de meest bezochte vulkanen van Costa Rica, namelijk de Rincón de la Vieja en de Arenal. Afwisseling genoeg dus: strand, wandelen, paardrijden, canopy tour enzovoorts. En een bezoek aan het nevelwoud van Monteverde is zeer de moeite waard.

> Reserveren
> Terug naar de andere rondreizen

Dag 1 – Dos Palmas Country Inn in la Garita
of Hotel Bougainvillea in Santo Domingo de Heredia (keuzemogelijkheid)
Na aankomst op het internationale vliegveld Juan Santamaría in Alajuela, dicht bij de hoofdstad San José, wordt u opgehaald en naar eigen keuze naar hotel Dos Palmas of naar Hotel Bougainvillea gebracht. Dan is het maar 15 minuten (Dos Palmas) of 20 minuten (Bougainvillea) rijden en kunt u heerlijk uitrusten van de reis en acclimatiseren in het tropische Costa Rica. Hotel Bougainvillea heeft prachtige tuinen, en beide hotels zijn ook een goede uitvalsbasis om San José te verkennen.
<Dos Palmas Country Inn>
<Hotel Bougainvillea>

Dag 2 en 3 – Heliconia Island in Puerto Viejo de Sarapiquí
Heliconia Island: de naam zegt het al, gelegen op een eiland tussen twee rivieren. De prachtige tuin met heliconia’s en andere tropische planten is beroemd. In de tuin zijn veel vogels en apen te zien. Verder kunt u ananas- en bananenplantages bezoeken, een tochtje op de rivier maken of een kijkje nemen in het biologisch centrum Selva Verde.
> Heliconia Island

Dag 4 en 5 – Monte Terras in Tronadora
In de provincie Guanacaste overnacht u in een vrolijke cabina van Monte Terras. Hiervandaan is de Arenal vulkaan zichtbaar. In de avond heeft u kans om lava naar beneden te zien rollen. En natuurlijk kunt u wandelen aan de voet van deze vulkaan, u loopt zelfs over lavarotsen die in 1992 naar beneden zijn gekomen. Een bezoek aan het nevelwoud Monteverde behoort ook tot de mogelijkheden. Daar kunt u over hangbruggen lopen of een canopy tour maken.
> Monte Terras

miereneterDag 6 en 7 – Aroma de Campo in Curubandé
In het noorden van Costa Rica ligt Aroma de Campo waar u in een kleurrijke kamer logeert. Dé attractie van dit leuke hotel is de vulkaan Rincón de la Vieja. Er zijn diverse wandelingen mogelijk, langs watervallen, bubbelende modderpoelen en zwaveldampen. De meest spectaculaire is die naar de krater, deze duurt in totaal wel zeven uur. Onderweg ziet u verschillende soorten bomen en orchideeën, terwijl de apen in de bomen rondbuitelen.
> Aroma de Campo

Dag 8, 9, 20, 11, 12 en 13 (keuzemogelijkheden). Aan u de keus: u kunt uit 2 verschillende hotels kiezen op het schiereiland Nicoya:
Fidelito Ranch & Lodge in Tambor:
Op het schiereland Nicoya vindt u de in hacienda stijl gebouwde Fidelito Ranch & Lodge. Deze is gelegen in het met jungle bedekte heuvelgebied van Tambor. Een rondleiding over de 60 ha. grote Ranch is inbegrepen. Maar u kunt ook paardrijden, fietsen, wandelen of lekker luieren aan het 7 km lange strand.
<Fidelito Ranch & Lodge>
Beach Hotel Celaje in Cabuya:
Op het zuidelijke puntje van het schiereiland Nicoya vindt u Beach Hotel Celaje, waar u een paar dagen heerlijk genieten kunt van de zon en het strand, en uiteraard diverse dagtrips maken, o.a. naar een onbewoond eiland. Beach Hotel Celaje ligt direct aan het strand met een geweldig uitzicht over de oceaan. U slaapt in een comfortabele bungalow.
> Beach Hotel Celaje

Dag 14 – Dos Palmas Country Inn of Hotel Bougainvillea
De laatste dag slaapt u weer in Dos Palmas of Bougainvillea. Heerlijk op de veranda of bij het zwembad nog even nagenieten van de vakantie. Niet vergeten om op tijd de huurauto weer in te leveren.

Dag 15
Vertrek San José, u wordt naar het vliegveld gebracht.

Dag 16: weer thuis.

Twitter

Vind ik leuk

Adverteren