Avontuur

Raften

Raften in Costa Rica

Raften

Duurzam Toerisme

Submenu

Gerelateerde Links

 

 

 

Voor wie een avontuur zoekt en tegelijkertijd de meest ongereptegebieden van Costa Rica wil doorkruisen is een rafttocht zeer aan te bevelen.

Bij het raften is de sport om in een rubberboot met een capaciteit van 4-6 personen stroomversnellingen op een snelstromende rivier te nemen. Teamwork en goed luisteren naar de gids zijn een vereiste. De ‘wapens’ waarmee je de rivier te lijf gaat zijn: een helm, een reddingvest en een peddel. Wat kleding betreft is het belangrijk waterschoenen mee te nemen, lichte gymschoenen of sandalen met een enkelband (geen slippers en met je blote voeten kan ook niet).  

De moeilijkheidsgraad van de rivieren wordt uitgedrukt in verschillende klassen: Klasse 1 is het gemakkelijkst. Als je wilt raften zonder nat te worden is dit een optie; het wordt met de naam ‘floating’ aangeduid, klasse 5 is het andere uiterste: aan dit soort tochten kan je pas deelnemen als je ruime raftervaring hebt. De snelste stroomversnellingen worden genomen op de moeilijkste gedeelten van de rivier. Als je voor de eerste keer in een raft gaat plaatsnemen is hooguit een rivier klasse drie waarin enkele rapids met klasse vier zijn opgenomen aan te raden.

Rafttochten duren over het algemeen 2-3 uur op de rivier. Opstapplaatsen kunnen ver stroomopwaarts liggen; dat betekent dat raftexcursies een hele dag kunnen duren. Voor de echte liefhebbers worden op de rivier de Pacuare tweedaagse aftochten georganiseerd met een overnachting in lodges bij de rivier.

Uiteraard geldt voor al deze tochten dat de moeilijkheidsgraad wisselt met de stand van de rivier. In de zomerperiode is het aan te raden om even vooraf te informeren naar de waterstand in de rivier.

De raft ’industrie’ is goed georganiseerd en gereguleerd. Dat betekent dat je altijd met uitstekend getrainde gidsen op stap gaat. Zij krijgen een maandenlange training op de rivier waar ze uiteindelijk zullen gaan gidsen. Over het algemeen spreken zij uitstekend Engels.

Twee daagse raft tocht op de Pacuare rivier

Raften op één van de beste raft-rivieren ter wereld...

Twitter

Vind ik leuk

Adverteren