Rondreizen langs Holland Hotels

Vulkanen en Strand 22 dagen

Rondreis in Costa Rica via Holland Hotels

Vulkanen en Strand 22 dagen

Duurzam Toerisme

Submenu

Gerelateerde Links

Rokende vulkanen, stromende lava, bubbelende
zwavelbronnen: in Costa Rica kunt u het allemaal meemaken. Door heel het land
loopt een keten van vulkanen, de bekendste zijn Arenal, Rincón de la Vieja,
Turrialba, Poás en Irazú. Deze reis voert langs vier vulkanen in combinatie met
een aantal dagen zee, strand en jungle. Elke dag zal weer een nieuwe verrassing
opleveren!

> Reserveren
> Terug naar de andere rondreizen

Dag 1 en 2 Dos Palmas Country Inn in La Garita of Hotel Bougainvillea in Santo Domingo de Heredia (keuzemogelijkheid)
Na aankomst op het internationale vliegveld Juan Santamaría in Alajuela, dicht bij de hoofdstad San José, wordt u opgehaald en naar hotel Dos Palmas of Hotel Bougainvillea gebracht. Het is slechts 15 min. (Dos Palmas) of 20 min. (Bougainvillea) rijden, waarna u heerlijk kunt Irazu, Holland Hotels Costa Ricauitrusten van de reis en acclimatiseren in het tropische Costa Rica. Hotel Bougainvillea heeft prachtige tuinen en beide hotels zijn ook een goede uitvalsbasis om San José te ontdekken.
> Dos Palmas
Hotel Bougainvillea

Dag 3, 4 en 5 Guyabo “Smoky Volcano”Lodge in Turrialba
Vandaag vertrekt u naar Turrialba. Bergen en ongerepte natuur omringen de stijlvolle Guayabo Lodge, aan de voet van de Turrialba Vulkaan, waar u de rook uit kunt zien komen. Hier vandaan kunt u ook de Irazú met zijn grijze maanlandschap en groen kratermeer bezoeken. Het is de grootste en hoogstgelegen vulkaan op 3432 m hoogte.
> Guayabo Lodge

Dag 6 en 7 Heliconia Island in Puerto Viejo de Sarapiquí
Heliconia Island: de naam zegt het al, gelegen op een eiland tussen twee rivieren. De prachtige tuin met heliconia’s en andere tropische planten is beroemd. In de tuin zijn veel vogels en apen te zien. Verder kunt u ananas- en bananenplantages bezoeken, een tochtje op de rivier maken of een kijkje nemen in het biologisch centrum Selva Verde.
> Heliconia Island

Vulkaan ArenalDag 8, 9 en 10 – Monte Terras in Tronadora
In de provincie Guanacaste overnacht u in een vrolijke cabina van Monte Terras. Hiervandaan is de Arenal vulkaan zichtbaar, één van de bekendste vulkanen van Costa Rica. U kunt gaan wandelen aan de voet van deze vulkaan, waar u over lavarotsen loopt die in 1992 uit de krater gloeiendrood naar beneden zijn komen rollen. Ook kunt u vanaf hier naar het nevelwoud in Monteverde of het nationaal park Rio Celeste.
> Monte Terras

Dag 11, 12 en 13 Aroma de Campo in Curubandé
In het noorden van Costa Rica ligt Aroma de Campo waar u in een kleurrijke kamer logeert. U bent hier dicht bij de vulkaan Rincón de la Vieja. Aan de voet van de vulkaan zijn prachtige wandelingen te maken, waar de stoom uit de grond komt en bubbelende, naar zwavel ruikende modderpoelen zijn. De meest spectaculaire hike is die naar de krater, deze duurt in totaal wel zeven uur.
> Aroma de Campo

Dag 14, 15, 16, 17, 18 en 19 (keuzemogelijkheden) U kunt een keuze maken uit de Holland Hotels aan de Pacific kust: Van noord naar zuid: Beach Hotel Celaje, Fidelito Ranch & Lodge,  Mar de Luz, Playa Bejuco, El Mono Feliz, Casa Botania en Rancho Burica (in overleg, gezien de onderlinge afstanden en rijtijden).
Zon en strand, zwemmen, vissen, surfen: dat is Beach Hotel Celaje. Het hotel ligt op de zuidelijkste punt van het schiereiland Nicoya. Direct aan het strand met een geweldig uitzicht over de oceaan. Ook hier zijn uiteraard diverse dagtochtjes mogelijk.
> Beach Hotel Celaje

Costa Ballena, walvisstaart, Hotel El Mono Feliz, Holland Hotels Costa RicaOp het schiereiland Nicoya vindt u de in haciendastijl gebouwde Fidelito Ranch& Lodge. Deze Ranch ligt in het met jungle bedekte heuvelgebied van Tambor. Een rondleiding over de Ranch is inbegrepen. Het mooie strand van Tambor is dicht bij.
> Fidelito Ranch & Lodge

Mar de Luz is een knus familiehotel met goede faciliteiten in Jacó. Heerlijk luieren aan het strand of surfen. Jacó is een gezellig drukke plaats, pal aan het strand. .

Mar de Luz

Het luxe hotel Playa Bejuco is rustig gelegen op loopafstand van het strand en slechts 25 min. rijden ten zuiden van Jacó. Ideaal voor een paar dagen zon en strand.
> Hotel Playa Bejuco

In het groene zuiden bevinden zich de gezellige cabañas van El Mono Feliz. In deze prachtige streek is veel te zien en te doen: ongerepte palmenstranden, mangroven, walvissen en dolfijnen etc., er zijn veel leuke trips. Ook kunt u kiezen voor een tocht naar het beroemde natuurpark Corcovado. En wat te denken van een bezoek aan een heus Indianendorp of lekker paardrijden en lekker eten in de restaurantjes van Ojochal.
> Hotel El Mono Feliz

In San Vito is Casa Botania gevestigd. Een plek om nooit meer te vergeten met een grandioos uitzicht over de vallei. Pepe neemt u mee op zoektocht naar wel hele speciale plekjes in de natuur rondom San Vito. Er is een mogelijkheid een klein indianendorpje te bezoeken, heet waterbaden te bezoeken en misschien wel de quetzal waar te nemen! Dineren bij Casa Botania is een feest!
> Casa Botania

strand Pacific Ocean, Holland Hotels Costa RicaRancho Burica, omlijst door overdadig tropisch groen, nodigt u uit om te komen genieten van dit surfersparadijs. Als u vooral rust, zand en de zee zoekt, dan is deze afgelegen jungle buitenpost net iets voor u. En ‘s avonds is het gezellig met z’n allen eten rondom een grote gedekte tafel. De zonsondergangen hier vergeet je nooit weer!
>Rancho Burica

Dag 20 Dos Palmas Country Inn of Hotel Bougainvillea
De laatste dag slaapt u weer in Dos Palmas of Bougainvillea. Heerlijk op de veranda nog even nagenieten van de vakantie.
Niet vergeten om op tijd de huurauto weer in te leveren.

Dag 21
Vertrek San José, u wordt naar het vliegveld gebracht.

Dag 22
Vertrek.

Het spreekt voor zich dat er vanuit ieder hotel diverse dagtrips mogelijk zijn. We hebben hier een selectie uit gemaakt. Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen. Reist u met meerdere personen, wilt u korter of langer in bepaalde hotels verblijven, of de reisduur verkorten of verlengen? Dat kan. Stuur ons een bericht en u krijgt van ons prompt een antwoord.

Twitter

Vind ik leuk

Adverteren