Avontuur

Wandelen in Costa Rica

Wandelideeën in Costa Rica

Wandelen in Costa Rica

 

Costa Rica is een wandelparadijs. Wandelen kun je met name in de Nationale Parken of andere beschermde gebieden. De paden zijn over het algemeen goed aangegeven, de afstanden niet al te lang (de parken zijn namelijk maar beperkt toegankelijk) en als je een redelijke condite bezit, zeer goed te belopen!

 

Als je een ervaren wandelaar bent, die het heerlijk vind om langere afstanden af te leggen, is het echter niet zo makkelijk om in Costa Rica aan je trekken te komen. Er is geen wandelcultuur, zoals is Europa met zijn uitgebreide netwerk van paden, die vaak uitstekend aangegeven en onderhouden zijn. In Costa Rica ben je meestal aangewezen op de Nationale Parken en Reservaten, die slecht beperkt opengesteld zijn voor het publiek.

 

Het goede nieuws is dat er de laatste jaren een paar geweldige meerdaagse wandeltochten uitgezet zijn, ver van de bewoonde wereld, die je in direct contact brengen met de lokale culturen en de prachtige natuur. Deze wandelingen zijn altijd onder leiding van een engelstalige gids.  Je overnacht meestal bij kleine toeristiche projecten van de lokale bevolking (ruraal toerisme). Voorwaarde is dat je over een goede fyieke conditie beschikt!

 

Hieronder tref je een paar voorbeelden van meerdaagse wandeltochten aan. Mocht je geïnteresseerd zijn en meer informatie wensen neem dan contact op met CostaRicaVirtualGuide. Je kunt ook meer informatie vinden over de beste ééndaagse wandeltochten


De beste plekken om te hiken in Costa Rica

...

De Sukia-route

Vijf daagse wandeltocht van de nevelwouden (1800m) naar de zandstranden van de Pacifische Kust...

14 - daagse wandelreis met twee trekkings

Het beste op wandelgebied in Costa Rica...

Twitter

Vind ik leuk

Adverteren